keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tuoli -projekti

 ENNEN JA JÄLKEEN

Vanhempieni luona meidän vanhasta navetasta purettiin osa, koska siihen rakennetaan uusi varasto. Navetan vintille on vuosien varrella kertynyt paljon tavaraa jolle ei ole enään oikein mitään käyttöä, mutta myös muutama aarre. Kuten tämä tuoli. Ihastuin tuoliin heti!

Eikä vaan pelkästään sen takia että no, onhan se aika mahtava, vaan tuolilla on myös tunnearvoa. Isä muistaa tämän tuolin lapsuudestaan ja osasi kertoa että hänen mummonsa nukkui aina tällä tuolilla käydessään kylässä :) Ei kyllä ehkä ollut kaikkein lokoisimmat oltavat, mutta minusta tämä on aika huikea - levitettävä puutuoli.

Punaisessa kankaassa oli reikiä ja se oli hyvin likainen, joten päätin irroittaa sen. Se kangas ei ollutkaan tuolin alkuperäinen kangas vaan alta löytyi haalea ruusukangas. Tuolissa oli olkitäytteet mitkä ei ollut mennyt miksikään.  

Mietin pitkään että mikä olisi sopiva kangas tuoliin, mutta sitten kun silmäni osui tähän kankaaseen tiesin että se on täydellinen! Oranssi kangas on mummoni vanha pöytäliina, aivan upea kangas ja sopii tuoliin kuin nappi silmään.
Isä auttoi minua tuolin kanssa sen verran että vaihdettiin uudet ruuvit tuolin levityskohtiin. En itse uskaltanut koska pelkäsin koko ajan että tuoli hajoaisi käsiini. Vielä hieman varmistelua liitoksista jotta tuoli pysyy kasassa ja se pääseekin kotiin. En malta odottaa että saan istua tuolissa juoden kahvia ja miettiä että mitähän kaikkea tämäkin tuoli on nähnyt :) Ehkä sillä on paljonkin salaisuuksia minun suvusta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...